top of page

Naast genieten van de boerderij en de natuur zijn er nog tal van andere interessante zaken te ontdekken en te doen in de omgeving.

Liefkenshoek = schildershoek

Het gehucht Liefkenshoek was ooit een geliefde verblijfplaats voor schilders uit het Antwerpse. Zo werd er een werk teruggevonden dat bij ons (Ferme NeElke) in de gevelhoeve gemaakt werd! Ze logeerden o.a. in, wat nu de "Sint-Martinushoeve" is en in "De Hoge Cudse", wat vroeger gekend was als het "Wit Poortje".  In die hoeve op een zoldertje boven het bakhuis zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog joden verstopt.

Het mooie Sint-Jozefskapelletje is een baken in het landschap.  

Het wandelnetwerk De Kempense Hoven laat je nu kennis maken met één van de mooiste gebieden uit de regio.

Info: www.toerismezoersel.be

Diamantmuseum in Halle

Niet alleen in Antwerpen is er een diamantverleden. Ook in Halle waren de "steentjes" aanwezig en zorgden ze voor bedrijvigheid. Een aantal enthousiaste Hallenaars brachten dat verleden terug in de belangstelling. Bezoekers worden meegenomen van in de diamantmijn tot op het moment dat de diamant flonkert aan de hals of arm van een mooie vrouw.

Info: www.toerismezoersel.be

Lindepaviljoen in Zoersel

Een 'dagje uit' in Zoersel start u het best in het Lindepaviljoen. Daar kan je op afspraak en met een gids het museum 'de Zoerselse Linde' verkennen.

Een Lindestam van 800 jaar

Zoersel was zeven à acht eeuwen lang 'het dorp onder de Linde'. Huwelijken en doopsels, feesten en begrafenissen, alles gebeurde eeuwenlang onder de kruin van die dorpslinde.

Info: www.toerismezoersel.be

Zoerselbos en bezoekerscentrum

In het hart van de gemeente ligt het natuurreservaat 'het Zoerselbos'. Een prachtig natuurgebied van meer dan 400 hectaren, dat onvermoede wandel- en fietsmogelijkheden biedt en een bonte afwisseling toont van bossen, beemden en velden. Zeldzame fauna en flora wachten op ontdekking, in een gebied dat het decor vormde voor de Loteling, een weerwolf en de bende van het Zoerselbos uit de boeken van Hendrik Conscience. Tegenover het welbekende Boshuisje, ligt het Bezoekerscentrum Zoerselbos. Hier leert de bezoeker aan de hand van een permanente tentoonstelling alle facetten van het Zoerselbos kennen. Iedereen die zich wil verdiepen in een bepaald aspect van het bos kan terecht bij het uitgebreid documentatiecentrum. Achter het bezoekerscentrum is een prachtig aangelegde Kempense boerenbloementuin, met meer dan 200 soorten ouderwetse bloemen en sierstruiken.

Info: www.toerismezoersel.be

Nabije steden: Antwerpen, Lier, Mechelen, Turnhout, Gent, Brussel, Breda (NL) & Tilburg (NL)

Al deze steden zijn vlot te bereiken vanuit Ferme NeElke en hebben allen hun eigen en talrijke bezienswaardigheden!

Abdij der Trappisten in Westmalle

De trappistenabdij, gesticht in 1794 en gebouwd door uitgeweken Franse monniken, koestert een waardevolle bibliotheek, oude handschriften en schilderijen. De monniken bidden, studeren en werken er in broederlijke samenleving en ingetogen rust. Daarom kun je de abdij en de brouwerij niet bezoeken. Aan de dreef van de abdij starten het Trappistenpad (8 km) en de Trappistenroute (44 km). Nadien geniet je bij een glas trappist van trappistenkaas of trappistenkaaskroketten in café Trappisten.

Info: www.trappistwestmalle.be

Begijnhof in Lier

Neem zeker de tijd om in Lier door hun prachtig begijnhof te slenteren. Op verschillende plaatsen vind je hier nog huisjes waar kantkringen de echte Lierse kant maken. Een monumentale poort geeft toegang tot het volledig gesloten hof met meerdere straatjes en steegjes. De Grachtkant is een mooi voorbeeld van Brabantse architectuur. De begijnhofkerk gewijd aan Sint-Margarita beschikt over een indrukwekkend barok interieur en een monumentaal orgel.

Info: www.visitlier.be

Abdij van Tongerlo

Hier leven, bidden en werken de volgelingen van Sint-Norbertus. Stap even binnen de muren en geniet van de rust. Ga zeker ook een kijkje nemen één van de vier olieverf kopieën van Da Vinci zijn Laatste avondmaal!

Info: www.tongerlo.org

De Waterperels

Sport- en recreatiebad de Waterperels staat gelijk aan een dag vol waterpret: een 25-meterbad met beweegbare bodem, golfslag- en instructiebad, kinder- en peuterbad, baantjesbad, wildwaterbaan, warme lagune, thermen met sauna, hammam, voetbad en regendouche. En uiteraard een zwemmersterras.

Info: www.sr-dewaterperels.be

bottom of page